Sinaxă monahală la Tulcea. PS Visarion a evidenţiat importanţa slujirii lui Dumnezeu și a semenilor

„L-am rugat pe Dumnezeu ca să reverse harul și binecuvântarea Sa asupra tuturor celor care se nevoiesc ca niște albine pentru a menține aprinsă candela Ortodoxiei în nordul Dobrogei. Ne exprimăm convingerea că și de astăzi înainte slujitorii sfintelor altare din mănăstiri și schituri vor fi la înălțimea chemării lor de a sluji lui Dumnezeu și semenilor”, a spus Episcopul Tulcii la sinaxa monahală desfăşurată marţi la Mănăstirea Visterna din Babadag.

În deschiderea lucrărilor, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. Alături de Preasfinţia Sa au slujit toţi ieromonahii prezenţi la sinaxă.

După rostirea cuvântului de deschidere adresat reprezentanţilor celor 14 mănăstiri şi schituri din eparhie, Preasfinţitul Părinte Visarion a prezentat cele mai importante acțiuni întreprinse la nivelul Centrului Eparhial în contextul anului omagial şi comemorativ 2021.

Monahia Fevronia Gociu, stareța mănăstirii Visterna, a prezentat referatul „Cimitirele mănăstirești – valoarea lor spirituală și culturală”. Ulterior au fost purtate discuții pe marginea temelor abordate.

Stareţii şi stareţele au prezentat darea de seamă asupra vieţii obştii monahale pe care o păstoresc, cuprinzând lucrări de construcţie, de restaurare, activităţile culturale și liturgice desfăşurate de la precedenta sinaxă, din 15 octombrie 2019 până în prezent.

Mănăstirea Visterna cu hramurile Nașterea Maicii Domnului și Sf. Cuv. Paraschiva” a fost construită în perioada 2014 -2018, după modelul bisericii mănăstirii Arnota.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente