Sinaxa monahală în Arhiepiscopia Alba Iuliei, la Râmeț

La Mănăstirea de la Râmeț, județul Alba, a avut loc miercuri, 7 august, întâlnirea anuală a stareților, starețelor și duhovnicilor de la mănăstirile din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Întâlnirea a debutat cu oficierea slujbei de Te Deum, care a fost urmată de o prelegere susținută de Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, informează „Ziarul Lumina”.

Sinaxa a continuat cu discuții pe tema „Viața monahală, un martiriu nevăzut și plin de har”. În cadrul sinaxei au fost abordate, apoi, probleme duhovnicești și administrative, precum și alte probleme de actualitate cu care se confruntă mediul monahal.

Sinaxa a fost prezidată de IPS Arhiepiscop Irineu, care a fost însoțit de arhimandritul Andrei Barbu, exarhul mănăstirilor din eparhie. La sinaxa monahală au participat toți stareții, starețele și duhovnicii din toate mănăstirile și schiturile Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

„Această consfătuire cu stareții, starețele și părinții duhovnici, se organizează o data pe an, conform hotărârii Sfântului Sinod, din ședința de lucru din 5-6 iulie 2005, pentru analizarea problemelor specifice, schimbul de experiențe duhovnicești și adoptarea de măsuri adecvate, în scopul îmbunătățirii și vieții monahale. Se știe că monahismul a avut întotdeauna un rol important în viața Bisericii și a fost considerat pe bună dreptate un autentic bastion al Ortodoxiei, un loc de referință în ceea ce privește fidelitatea față de duhul și credința părinților noștri”, a precizat arhimandritul Andrei Barbu, exarhul mănăstirilor din eparhia Alba Iuliei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…