Sinaxă în Mitropolia Munteniei și Dobrogei

La Palatul Patriarhiei va avea loc, mâine, 25 septembrie 2012, sinaxa stareților și starețelor așezămintelor monahale din Mitropolia Munteniei și Dobrogei. Lucrările vor fi prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. La întâlnirea cu tema „Misiunea monahismului în viața Bisericii azi” vor participa, pe lângă reprezentanții celor 188 de mănăstiri și schituri, și ierarhii din Mitropolie.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va adresa stareților și starețelor mănăstirilor din Mitropolia Munteniei și Dobrogei un cuvânt de învățătură. De asemenea, ceilalți ierarhi din eparhiile mitropoliei Munteniei și Dobrogei vor adresa sfaturi duhovnicești participanților la sinaxă. În cadrul sinaxei va fi prezentat volumul Sfântul Voievod Neagoe Basarab – ctitor de biserici și cultură românească, tipărit cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la întronizarea Sfântului Neagoe Basarab ca domnitor al Țării Românești. Volumul cuprinde studii referitoare la viața și lucrarea acestui mare și sfânt voievod al Țării Românești”.

La nivelul Arhiepiscopiei Bucureștilor, sinaxa monahală este organizată anual, iar pe Mitropolie, întâlnirea cu stareții și starețele așezămintelor monahale are loc periodic.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente