Sinaxa clerului ortodox canonic din Statul Victoria, Australia

La data de 30 aprilie 2012, a avut loc Sinaxa Pan Ortodoxa a clerului ortodox canonic din Statul Victoria, Australia, la care au participat toti preotii si diaconii din diocezele greaca, sarba, rusa, romana si antiohiana, după cum informează roeanz.com.au.

La Sinaxa au fost prezenti ierarhii ortodocsi care au jurisdictie in aceasta parte a Australiei: delegatii I.P.S. Stylianos al Arhiepiscopiei Grecesti, P.S.Episcop Vicar Ezechiel – Episcop de Dervis si P.S.Episcop Vicar Iakovos – Episcop de Militoupolis, I.P.S. Mitropolit Hilarion al diocezei rusesti din Australia si Noua Zeelanda, P.S.Episcop Iriney al diocezei sarbesti din Australia si Noua Zeelanda, P.S.Episcop Longhin, Patriarhia Sarba si P.S. Episcop Mihail al diocezei romanesti din Australia si Noua Zeelanda.

Au fost discutate problemele pastoral-misionare pe care le intampina preotii in parohiile ortodoxe, legislatia in vigoare, necesitatea definitivarii Statutului clericului ortodox slujitor in spitale si in campusurile universitare din acest stat.

Sinaxa a avut loc la Centru Pastoral al Parohiei Grecesti ‘Sfintii Anarghiri ‘( fara de arginti) din suburbia Oakleigh, Melbourne, Victoria.

Cu acest prilej a fost vizitat si Colegiul Ortodox al Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecesti din Australia, care functioneaza pe langa aceasta parohie. Aici sunt inscrisi aproximativ 600 de elevi ortodocsi din Melbourne.

Comentarii Facebook


Știri recente