Simularea ITO 2017 la Iași | Cei 550 voluntari și-au aflat responsabilitățile

În cadrul pregătirilor pentru Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO 2017) a fost organizată vinerea aceasta o simulare a evenimentului ce se va desfășura la Iași la începutul lunii septembrie.

Întâlnirea din 14 iulie 2017 a debutat cu participarea la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană, după care au urmat sesiunile de lucru cu voluntarii în sălile Facultății de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași.

Avem 550 de voluntari pe care i-am selectat și format pentru a fi parte din acest eveniment. Ei au aflat exact ce îndatoriri vor avea pe parcursul celor patru zile, ce presupune să fii voluntar la cazare, să ai responabilități la masă, în cămin, să fii însoțitor sau responsabil de un grup care va veni la Iași și a cărui gazdă vom deveni cu toții, a declarat pentru doxologia.ro Gabriela Pipirig de la departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor.


Peste 200 tineri au participat la pregătirile pentru ITO 2017 la Mănăstirea Zosin din Botoșani (FOTO)


ITO 2017 este organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul de Tineret și Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) Iași și va avea tema Tânărul în căutarea Libertății.

La evenimentul din această toamnă sunt așteptați 7000 de tineri ortodocși din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franța, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveția, Turcia, Iordania, Siria, dar și de pe continentul african.

Comentarii Facebook


Știri recente