Peste 200 tineri au participat la pregătirile pentru ITO 2017 la Mănăstirea Zosin din Botoșani (FOTO)

Peste 200 de tineri din protopopiatul Botoșani au participat marți la a patra etapă premergătoare Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, ce va avea loc la Iași în această toamnă.

Evenimentul din 4 iulie 2017 a avut loc la Mănăstirea Zosin de lângă Botoșani și a debutat cu Sfânta Liturghie, urmată de o conferință pe tema libertății, susținută de Arhim. Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor. Au urmat apoi mai multe ateliere de lucru desfășurate pe echipe.

Opusul patimii nu este virtutea, ci libertatea, pentru că patima ne face robi, a explicat părintele Nicodim. Un alt lucru care îngrădește libertatea este necunoașterea, din cauza căreia omul nu poate să fructifice oportunitățile și darurile pe care le primește în viață.

Sunt tineri din mai multe localități, dintre cei mai implicați în activitățile parohiale, pe care încercăm să-i aducem împreună cât mai aproape de Biserică și să le inducem preocupări frumoase și folositoare, a declarat Pr. Andrei Anușca de la Parohia botoșăneană Orășeni-Vale pentru doxologia.ro.

Aceasta a fost ultima etapă de pregătire pentru tinerii din Arhiepiscopia Iașilor care vor participa în perioada 1-4  septembrie la Iași, la cel mai mare eveniment din acest an dedicat tinerilor ortodocși din întreaga lume.

© ITO2017

Comentarii Facebook


Știri recente