Simpozionul teologic internațional la Alba Iulia

În perioada 6-8 mai, la Alba Iulia se desfășoară lucrările Simpozionul teologic internațional cu tema „Euharistie și Martiriu – de la vechile catacombe la închisorile comuniste” – ediția a XIII-a.

La evenimentul academic patronat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, sunt invitate să participe și să suțină referate o serie de personalități ale lumii teologice din țară și străinătate. Dintre participanți menționăm: Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Tristram Engelhardt jr., Mark J. Cherry, Ana Iltis, Ryan Nash – din Statele Unite ale Americii, Ernst Christoph Suttner din Austria, Corinna Delkeskamp Hayes din Germania, Marius Oprea din București, Lucian Turcescu din Canada, Daniel Munteanu din Germania, Victor Opaschi, Galenianos Michael din Grecia, Pascal Hammerli din Elveția, Sobko Laurentius din Rusia, alți specialiști și cadre didactice universitare. Tema prezentată la acest simpozion de ierarhul mehedințean, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, se intitulează: ” Rolul duhovnicului în scrierile părinților filocalici. ”

Partenerii Simpozionului Internațional de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia sunt Secretariatul de Stat pentru Culte, Arhiepiscopia Ortodoxă Română de Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Școala Doctorală de Teologie din Alba, potrivit episcopiaseverinului.ro.

Tot astăzi, 6 mai 2014, în Aula „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, are loc festivitatea de decernare a titlului academic „Doctor Honoris Causa” Înaltpreasfinției Sale Părintele Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Comentarii Facebook


Știri recente