Simpozionul Național „Voluntariatul creștin”, la Timișoara

La Școala Gimnazială Nr. 7 Sfânta Maria din Timișoaraa avut loc, astăzi, 5 iunie 2015, Simpozionul național Voluntariatul creștin, eveniment cuprins în Calendarul Activităților Educative, Școlare și Extrașcolare al Inspectoratului Județean Timiș, informează mitropolia-banatului.ro.

Simpozionul s-a adresat cadrelor didactice, elevilor, reprezentanților comunității locale, care derulează și implementează activitățile de voluntariat din perspectiva creștină.

Întâlnirea de astăzi a fost dedicată și Zilei Învățătorului, a Dascălului, moment important când a fost citit mesajul Ministrului Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, un mesaj de apreciere și respect față de toți dascălii.A fost prezentat și un moment artistic când elevii din clasele primare ai școlii și-au exprimat admirația și recunoștiința față de învățătorii printr-un moment artistic.

Simpozionul s-a desfășurat pe trei secțiuni. Prima partea s-a adresat cadrelor didactice care predau la clasele primare, gimnaziale, liceale și a avut tema Educarea tinerilor în spiritul voluntariatului. Cea de-a doua secțiune s-a adresat ONG-urilor și factorilor reprezentativi ai comunităților locale, unde a fost prezentată tema Rolul voluntariatului pentru comnunitate, iar ultima parte a vizat elevii și studenții, care au încurajat voluntariatul creștin prin motto-ul propus Și eu pot deveni voluntar! – exemple de bună practică.Au avut loc sesiuni de comunicări, prezentări PPT, eseuri, compoziții, planșe, machete, studii de caz, cercetări.

Scopul simpozionului a fost prezentarea activităților de voluntariat din perspectiva învățăturii creștine, derulate atât în unitățile școlare, cât și la nivelul comunității locale și reunimea instituțiilor comunității locale, ce pot colabora în vederea organizării de noi activități de voluntariat.

Organizatorii evenimentului au fost Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Mitropolia Banatului și Școala Gimnazială Nr. 7 Sfânta Maria din Timișoara .

Subiecte propuse spre dezbatere, precum Importanța activităților de voluntariat în formarea personalității copiilor, Și cei mici pot face lucruri mari!, sunt bibliotecar vountar și caut o carte!, Voluntariat din suflet și rațiune, Valoarea voluntariatului creștin, Voluntariatul, treapta care duce la sfințire ș.a au adus o mai bună cunoaștere a voluntariatului creștin, atât pentru profesori, cât și pentru tinerii care au participat la întâlnire.

Partenerii evenimentului educative au fost Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Casa Corspului Didactic Timiș, Sindicatul Independent al Învățământului Preuniversitar Spiru Haret din Timișoara și Asociația Împreună pentru copii și Parohia Ortodoxă Română Viile Fabric Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente