Simpozionul Dumitru Stăniloae: IPS Teofan prezent la ceremonia inaugurală (VIDEO)

Ceremonia de deschidere a Simpozionului Internațional Dumitru Stăniloae a avut loc astăzi loc în Sala Iustin Moisescu din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iași.

Tema ediției a cincea a simpozionului organizat de Facultatea de Teologie din Iași este Martiriu și Memorie din România comunistă.

La deschiderea evenimentului din 4 mai 2017 a participat și IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, informează doxologia.ro.

Ierarhul a vorbit celor prezenți despre importanța acestui simpozion dată de necesitatea clarificării anumitor evenimente ce au avut loc în istoria recentă a României.

Fie că este vorba despre amintire vie pentru unii, sau de recurs la istorie pentru alții, întrebările referitoare la acea perioadă (perioada comunistă, n.r.) curg cascadă, a amintit Înaltpreasfinția Sa.

Conform site-ului simpozionului, în decursul zilei au urmat Conferința inaugurală și primele trei sesiuni ale simpozionului. Lucrările propriu-zise vor continua pe tot parcursul zilei de vineri.

Sâmbătă, 6 mai, în ultima zi a simpozionului, va fi oficiată Sfânta Liturghie și pomenirea Martirilor și Apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Sesiunea 2 – Relația Stat-Biserică în comunism (II)

Prof. Dr. George Enache – Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați: Strategii de supraviețuire a Bisericii în perioada comunistăPr. Prof. Dr. Ion Vicovan – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași: Patriarhul Justinian Marina „fost-a om trimis de la Dumnezeu” la „vreme potrivită”Moderator: Pr. Prof. Dr. Gheorghe Popa – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași#martiriusimemorie#simpozionstaniloae

Posted by Simpozion Stăniloae on 4 Mai 2017

© Facebook Simpozion Stăniloae

Comentarii Facebook


Știri recente