Simpozion naţional la Deva

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în perioada 25-26 septembrie 2015, va avea loc la Deva un simpozion naţional cu caracter istorico-teologic, intitulat Păstori și păstorire în trecutul Bisericii noastre.

Deschiderea festivă a simpozionului

În sala de festivităţi Spiru Haret a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara din Deva (str. George Barițiu, nr. 2) va avea loc vineri, 25 septembrie 2015, de la ora 17:00, deschiderea festivă a evenimentului urmând ca lucrările simpozionului propriu-zis să se desfășoare în ziua următoare, 26 septembrie 2015, cu începere de la ora 09:00, în sala Europa a aceleiași instituții.

Manifestarea își propune să prezinte crâmpeie din activitatea pastoral-misionară, cultural-educativă, ctitoricească sau național-patriotică a unor vrednici păstori ai Bisericii noastre (ierarhi, preoți sau profesori de Teologie), din trecut și de astăzi, care, prin viața, faptele și dăruirea lor, au lăsat posterității un bogat și nepieritor tezaur de cultură și spiritualitate.

Participanţi de seamă

La eveniment vor fi prezenţi mai mulţi ierarhi, precum şi peste 20 de profesori de Teologie și de Istorie, cadre didactice de prestigiu din mai multe Universități din țară (acad. pr. prof. univ. dr. Mircea Păcurariu, Prof. univ. dr. Nicolae Bocșan, Prof. univ. dr. Sorin Șipoș, Pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, Pr. prof. univ. dr. Alexandru Moraru, Pr. prof. univ. dr. Ioan Vicovan etc.).

Acest eveniment se încadrează în seria de manifestări dedicate anului 2015, An omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.

Comentarii Facebook


Știri recente