Simpozion la Mănăstirea Tismana

Zilele acestea se desfășoară la Mănăstirea Tismana simpozionul național „Importanța textelor biblice pentru societatea contemporană”, informează TRINITAS TV. Evenimentul este organizată de Academia Teologică „Sfântul Nicodim” de la Tismana și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, sub egida Mitropoliei Olteniei.

Simpozionul Academiei de la Tismana, aflat anul acesta la cea de a doua ediție, reunește academicieni, teologi, profesori universitari și reprezentanți ai Ministerelor Culturii și Educației.

În cadrul lucrărilor reuniunii sunt susținute referate cu teme dintre cele mai diverse, de la teologie scripturistică până la istorie și artă.

„Am dorit și nădăjduim în continuare că Sfântul Nicodim ne va ajuta să putem să unim aceste voințe teologice de analize a problemelor contemporane legate de viață întrucât participanții, pe lângă faptul că audiază prelegeri științifice din domeniul teologiei, istoriei, artei și alte domenii, realizează într-adevăr aceste legături duhovnicești spirituale”, a arătat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu.

Simpozionul din acest an își propune eficientizarea comunicării între domenii diferite de studiu. De aceea, printre invitați se regăsesc nu doar teologi, ci și persoane din cadrul unor instituții publice.

Și în acest an, Mănăstirea Tismana este gazda a numeroase evenimente culturale dedicate studiilor interdisciplinare, precum și a taberelor de vară pentru copiii din țară și din străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente