Simpozion internațional la Timișoara

La biserica cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” a Parohiei Timișoara – Dacia s-a desfășurat vineri, 29 noiembrie 2013, ediția a 26-a a Simpozionului Internațional „Columna 2000″. Evenimentul a fost dedicat Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat și Zilei Naționale a României, potrivit mitropolia-banatului.ro. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, a participat ca delegat al Arhiepiscopiei Timișoarei pr. Zaharia Pereș, consilier cultural la Centrul eparhial.

În deschidere, pr. paroh Ioan Bude, protopop al Protopopiatului Timișoara I, a binecuvântat lucrările simpozionului și a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură referitor la viața și activitatea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul țării noastre. În continuare, au luat cuvântul organizatorii evenimentului, apoi au avut loc susțineri de referate științifice în plen și lansări editoriale, precum și comunicări științifice în domeniile: istorie, istorie culturală și învățământ.

Totodată, au fost acordate Medalii aniversare cu prilejul aniversării a 10 ani de la înființarea Liceului Teoretic Vlad Țepeș din Timișoara, principalul organizator al simpozionului. Auditoriul simpozionului a fost format din credincioși timișoreni, preoți, profesori și studenți, dar în special, elevi ai Liceului Vlad Țepeș din Timișoara.

Organizatorii simpozionului au fost Consiliul Județean Timiș, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Asociația Națională „Cultul Eroilor” din România – filiala Timiș, Arhiepiscopia Timișoarei, Parohia ortodoxă Timișoara-Dacia, Fundația pentru Cultură și Învățământ „Ioan Slavici” Timișoara, Universitatea și Liceul „Ioan Slavici” din Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Liceul Teoretic „Vlad Țepeș”, Despărțământul „Ioachim Miloia” Timișoara al Astrei, Societatea culturală „Patrimoniu” Timișoara, Sindicatul Independent al Învățământului Preuniversitar Timiș și Federația „Spiru Haret”.

Comentarii Facebook


Știri recente