Simpozion Internațional despre cultura și spiritualitatea Sfântului Munte Athos, la Roma

Privirea care tămăduiește. Icoanele făcătoare de minuni din Sfântul Munte Athos între istorie și evlavie a fost tema celei de a XV-a ediţie a Simpozionului Internațional despre cultura și spiritualitatea Sfântului Munte Athos organizat la Roma, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Evenimentul a fost organizat sâmbătă, 14 mai 2016, de Asociația Insieme per l’Athos, în colaborare cu Academia Română din Roma, şi lucrările s-au desfăşurat în sala de conferințe a Academiei.

După deschiderea oficială au urmat intervenţii ce au urmat au cuprins o vastă arie de cercetare: istorică, teologică, artistică etc. În continuare, au fost videoproiectate și explicate unele din cele mai frumoase și cunoscute icoane făcătoare de minuni din Sfântul Munte.

Părintele Arhimandrit Atanasie, Vicar administrativ al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a susținut o prelegere despre icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromița de la Schitul Românesc Sfântul Ioan Botezătorul. De asemenea, Grupul Psaltic Sfântul Dionisie Exiguul al Episcopiei, condus de părintele Marian Jianu, a interpretat o serie de piese bizantine din repertoriul pascal.

La acest important eveniment cultural, spiritual și artistic, au participat numeroși cercetători, profesori, clerici, dar și mireni români, italieni și numai, dornici să afle cât mai mult despre bogăția și frumusețea pe care o păstrează Sfântul Munte Athos, oază de autentică spiritualitate ortodoxă internațională.

Comentarii Facebook


Știri recente