Simpozion internațional de teologie organizat, în contextul anului omagial, la Palatul Patriarhiei

Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale, organizează în perioada 9-13 octombrie un simpozion internațional pe tema „Importanța rugăciunii în viața eclesială şi personală a credincioșilor”

Sesiunile de comunicări se vor desfășura la Palatul Patriarhiei. Deschiderea evenimentului va loc, luni 10 octombrie, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul”.

La simpozion vor participa atât profesori și teologi din țară, cât și din străinătate. Invitații din afara țării sunt: Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolit de Mesogheia şi Lavreotica (Grecia), Înaltpreasfințitul Părinte Atanasie, Mitropolit de Limassol (Cipru) și Ahimandritul Efrem Vatopedinul, starețul Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte „Athos”.

În serile de luni, marți și miercuri, invitații vor ține câte o conferință pe tema rugăciunii.

Luni seara, la ora 20:00 va fi lansat Noul Testament în ediţie bilingvă, greacă-română, publicat de Editura Mănăstirii Vatoped.

Simpozionul se va încheia miercuri, 13 octombrie.

Tema simpozionului internațional organizat anul trecut de Sectorul teologic-educațional a fost „Pastorația românilor din afara României: responsabilitate eclesială și unitate etnică”.


Actualizare – vezi programul actualizat aici:


Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…