UPDATE: Trei conferințe pe tema rugăciunii la Palatul Patriarhiei

UPDATE:

Conferințele de luni și marți au fost anulate. Va avea loc doar conferința de miercuri seară, cu Arhimandritul Efrem Vatopedinul.

Intrarea în sală se face doar în intervalul orar 17:15-17:45.

Ştirea iniţială: 


Asociația Studenților Teologi Ortodocși, organizează, sub coordonarea Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române, o serie de trei conferințe pe tema rugăciunii.

Conferințele se vor desfășura în serile de 10, 11 și 12 octombrie de la ora 18:00, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei.

Tema primei seri, 10 octombrie, este „Una este să citești rugăciunea, alta este să te rogi!” și va fi dezbătută de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolit de Mesogheia şi Lavreotica (Grecia). Dialogul va fi moderat de Preotul Gheorghe Holbea, profesor la Facultatea de Teologie din București.

Conferința de marți seara, 11 octombrie, va fi susținută de Înaltpreasfințitul Părinte Atanasie, Mitropolit de Limassol (Cipru), care va vorbi despre „Rugăciunea conform Sfântului Iosif Isihastul”. Moderatorul întâlnirii va fi Profesorul Adrian Lemeni, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Ahimandritul Efrem Vatopedinul, starețul Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte „Athos” va susține miercuri seară conferința cu tema „Unitatea cu Hristos”. Întâlnirea va fi moderată de Preotul George Grigoriță, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Intrarea în sală se face în intervalul orar 17:15-17:45.

Evenimentele se adresează în special tinerilor și studenților.

Conferințele vor fi transmise în direct pe Facebook și YouTube de Trinitas TV.

Afișul evenimentului

Colaj foto: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente