Simpozion interliceal la Seminarul Teologic Sfântul Apostol Andrei din Galați

Cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, manifestările cultural-educaționale dedicate „Sfinților Trei Ierarhi” au debutat în ziua de 28 ianuarie 2013, la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați, prin organizarea simpozionului interliceal „Învățăturile Sfinților Trei Ierarhi către tineri spre a fi buni prieteni cu Hristos și cu semenii”, după cum ne-a mărturisit Pr. Gabriel Molocea.

Evenimentul a reunit în amfiteatrul școlii seminariale 23 de elevi și cadre didactice din prestigioase licee gălățene, precum Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu”, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Național „Costache Negri” sau Colegiul Teoretic „Traian Vuia”, precum și elevi și profesori seminariști.

În deschiderea întâlnirii duhovnicești au fost intonate troparul Sfinților Trei Ierarhi, după care Înaltpreasfinția Sa a vorbit tinerilor despre prietenia desăvârșită dintre Sfinții Trei Ierarhi și întâlnirea Sf. Vasile cel Mare cu Sf. Efrem Sirul, arătând că „supunerea față de Mântuitorul Iisus Hristos este suprema libertate”.

Tinerii elevi, liceeni sau seminariști, au prezentat în câteva referate aspecte semnificative din viața, opera și activitatea acestora, evidențiind prietenia dintre Sfinții Trei Ierarhi ca model al prieteniei dintre tinerii de astăzi și ca răspuns la provocările lumii contemporane.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a felicitat pe toți cei prezenți oferindu-le diplome de participare, calendare, volumul „Tradiția în familie și școală, provocările modernismului” apărută la editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos, revista eparhială „Călăuza Ortodoxă” și cărți de rugăciuni pentru tineri.

Comentarii Facebook


Știri recente