Simpozion în cadrul Zilelor Oraşului Comăneşti

Biserica ”Sf. Ierarh Spiridon” din Comănești a fost prezentată prin intermediul documentelor de arhivă în cadrul Simpozionului Național ”Dimitrie Ghika”-Comănești, potrivit epr.ro.

Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din Comăneşti a fost adusă în atenţia auditoriului din toată ţara, în cadrul Simpozionului Național ”Dimitrie Ghika” – Comănești – In Memoriam, carea ajuns la ediția a V-a. Prezentarea lăcaşului de închinare a fost făcută de preotul paroh Alexandru Maxim, care a expus lucrarea ”Parohia ortodoxă «Sfântul Spiridon» din Comănești în documente de arhivă”, autor: prof. Elena Mihaela Prisacariu, de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” din Comăneşti. În acest an se împlinesc 200 de ani de atestare documentară a lăcaşului de închinare ocrotit de Sfântul Ierarh Spiridon.

„În cadrul simpozionului, am amintit că în contextul împlinirii a două secole de existenţă a bisericii noastre, s-a editat un volum dedicat acesteia. Cartea cuprinde trei capitole, având o anexă cu fotografii ce surprind bisericile din zona noastră. Primele două capitole surprind viaţa religioasă din Comăneşti şi istoria bisericilor, care pot determina o mai bună cunoaştere a istoriei locale, în strânsă legătură cu istoria naţională”, a menţionat pr. Alexandru Maxim.

Temele abordate anul acesta în cadrul simpozionului au fost ”Călător român pe meleaguri străine” și ”Europa de ieri și de azi, văzută prin ochii tinerilor”.

Comentarii Facebook


Știri recente