Simpozion despre familia preotului la Oravița

Sâmbătă, 23 mai, în orașul Oravița s-a desfășurat Simpozionul cu tema „Rolul și misiunea familiei preotului în societatea de azi”, după cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea, Darius Herea. Evenimentul organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate. La slujbă au participat preoți din Protopopiatele Reșița și Moldova Nouă împreună cu soțiile și copiii lor, toți împărtășindu-se la momentul potrivit cu Sfintele Taine.

În continuare, Sala de ședințe a parohiei a găzduit lucrările simpozionului, care s-au împărțit pe două sesiuni. Moderatorul manifestării a fost părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar și de activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului, care în deschidere a dat citire cuvântului de binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop Lucian.

Prima sesiune a cuprins prezentări care au urmărit experiențe personale de ordin practic, cu privire la tema propusă, din partea preoților cât și a preoteselor, având în vedere următoarele teme: „Preotul model de părinte și păstor sufletesc”, „Preoteasa – model de mamă și soție în comunitate” și „Copiii preotului – altfel decât ceilalți copii?”. La cea de-a doua sesiune participanții s-au împărțit pe grupe, dezbătându-se și purtându-se discuții pe marginea temelor propuse, iar la final s-au formulat câteva concluzii.

„A fost un eveniment organizat în premieră în Episcopia Caransebeșului și considerăm că este o motivație de ordin pastoral misionar, ca familiile preoțești să se reunească din când în când, într-un benefic schimb de experiență, atât în ceea ce privește bunul mers al familiilor noastre, cât și probleme legate de pastorația fiecăruia, în parohiile în care am fost rânduiți. Acest schimb de experiență poate să genereze noi idei, noi perspective de a privi problemele cu care ne confruntăm cu toții și credem că participanții au fost foarte bucuroși și încântați, deoarece feedback-ul după acest eveniment a fost unul cât se poate de pozitiv, mai ales pentru preotese, care au avut cu această ocazie prilejul să își exprime un punct de vedere, cu privire la pastorația, la misiunea preotului și în general a familiei preotului în societatea contemporană”, a concluzionat părintele inspector Mihai Ciucur.

Comentarii Facebook


Știri recente