Simpozion dedicat Sfinților Brâncoveni, la Buzău

Programul manifestărilor dedicate Sfinților Martiri Brâncoveni a început, vinerea aceasta, la Buzău, cu Simpozionul omagial „Cinstire Sfinților Martiri Brâncoveni”. Evenimentul s-a desfășurat la Sala Mare a Consiliului Județean, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, și a Preasfințitului Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, informează TRINITAS TV.

„A fost un moment inspirat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel când a propus Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să dedice anul 2014 și Voievodului Martir Constantin Brâncoveanu. Se cuvine întotdeauna, dar mai ales la momente de răscruce, la momente de popasuri duhovnicești, la împlinirea unui număr semnificativ de ani, să ne cinstim părinții și eroii neamului”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian.

Au conferențiat academicieni profesori universitari, oameni de cultură, monahi, invitați din țară și străinătate.

Simpozionul a fost organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, Consiliului Județean Buzău, Consiliului Județean Vrancea și Primăriei Buzău.

Comentarii Facebook


Știri recente