Simpozion dedicat Anului Comemorativ 2017 și împlinirii a șaptezeci ani de la reînființarea Mitropoliei Banatului

Arhiepiscopia Timișoarei, în colaborare cu Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, din cadrul Universității de Vest, va organiza, în data de 21 octombrie 2017, la Centrul Eparhial din Timişora, Simpozionul Național cu titlurile:

  • „Martiri și mărturisitori ai dreptei credințe în timpul regimului comunist”;
  • ,,Şaptezeci de ani de la (re)înființarea Mitropoliei Banatului”.

La manifestarea științifică vor participa, cu referate și comunicări, mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, academicieni, profesori universitari și studenți din Mitropolia Banatului și din țară. Aceștia vor evidenția jertfelnicia unor ierarhi, preoți și mireni, mărturisitori și apărători ai credinței ortodoxe.

Totodată, simpozionul va cuprinde și referate care vor evoca personalitatea și contribuția tuturor celor care au susținut dezideratul românilor din această parte de țară, și anume: reînființarea Mitropoliei Banatului, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Tot cu acest prilej, duminică, 22 octombrie 2017, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, un sobor de ierarhi, membrii ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, vor oficia Sfânta Liturghie în cadrul căreia  vor fi pomeniţi foştii mitropoliţi şi ctitorii  Mitropoliei Banatului.

Simpozionul face parte din seria manifestărilor organizate de Arhiepiscopia Timișoarei cu prilejul Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente