Simpozion de spiritualitate ortodoxă românească în SUA

A cincea ediție a Simpozionului de spiritualitate ortodoxă românească se desfășoară sâmbătă, 17 martie 2012, la Facultatea de Teologie Ortodoxă Grecească ‘Sfânta Cruce’ din Brookline, Massachusetts, informează Ziarul Lumina.

Tema simpozionului este dedicată Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Anul acesta, între referențiari se află: pr. Richard J. Clifford, profesor de Vechiul Testament la Colegiul din Boston, Massachusetts, dr. Paul Meyendorff, profesor de liturgică la Seminarul Teologic Ortodox Crestwood din New York, pr. dr. Timothy Cremeens, profesor de religie la Colegiul Worcester ‘Adormirea Maicii Domnului’, Massachusetts.

Simpozionul de spiritualitate ortodoxă română are scopul de a face cunoscută Ortodoxia și de a împărtăși bogatul tezaur al spiritualității ortodoxe în comunitățile din Statele Unite ale Americii și Canada. Simpozionul este întotdeauna organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi în parteneriat cu o universitate-gazdă.

Comentarii Facebook


Știri recente