Sibiu | Teatru în aer liber la Șura Culturală de la Parohia Gușterița

Primul spectacol de teatru în aer liber la Șura Culturală Gușterița din orașul Sibiu a avut loc vineri, cu respectarea regulilor de protecție sanitară. Lucrările continuă la transformarea vechii șuri de pe lângă Parohia „Buna Vestire” – Gușterița în centru educațional și social.

Reprezentația de vineri s-a intitulat „Doi moldoveni în Ardeal”, cu Alin Turcu și Dumitru Stegărescu în rolurile principale. Actorii au semnat și textul piesei.

Duminică este programat spectacolul „Povești africane”, cu Andrada Grosu și Shama Leah. Evenimentul se adresează copiilor, îmbinând arta spectacolului cu un demers educațional. Cei mici vor descoperi asemănările dintre basmele africane și cele românești, continentele și diversitatea oamenilor de pe planetă.

Spectacolele au fost cu participare gratuită și fac parte din proiectul Teatrul din Cartier al companiei BIS Teatru, proiect cofinanțat de Primăria și Consiliul Județean Sibiu.

Nu este primul eveniment cultural care are loc la Șura Culturală Gușterița. De curând, în spațiul deschis al acesteia, au cântat Caravana Gypsy Jazz și violoniștii Iuliana Cotîrlea și Gabriel Silișteanu.

Terenul din preajma șurii și scaunele pentru spectacol au fost amenajate și recondiționate cu ajutorul copiilor din parohie. Pentru aceștia, parohia își propune transformarea șurii într-un centru educațional și social. Lucrările sunt în desfășurare.

Cum poți dona

  • Prin transfer bancar

Asociația Dia.Logos
CIF: 35724057
Cont în LEI: RO51BTRLRONCRT0332170001
Banca Transilvania

  • Participând la Maratonul Internațional Sibiu

Aleargă pentru Șura Culturală Gușterița. Mai multe detalii despre maraton aici.

Foto credit: Facebook / Șura Culturală Gușterița

Comentarii Facebook


Știri recente