Sibiu: Tabără pentru copiii din două centre de plasament

În perioada 22-27 august 2016 un grup de copii proveniţi de la două centre de plasament din oraşele Sibiu şi Cisnădie beneficiază de o tabără gratuită în staţiunea montană Păltiniş, judeţul Sibiu.

Tabăra este organizată de Arhiepiscopia Sibiului și este găzduită de Centrul de Agrement pentru Tineret Păltiniş. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu care a oferit gratuit cazarea copiilor. De asemenea, la organizarea taberei s-a implicat și Asociaţia Filantropia Ortodoxă Sibiu.

În tabăra de la Păltiniş sunt prezenţi 10 copii proveniţi din Centrul de Plasament Guliver din Sibiu şi din Centrul de Plasament Tavi Bucur din oraşul Cisnădie, judeţul Sibiu.

Cei zece copii care participă la tabăra de la Păltiniş au în aceste zile un program de activităţi specifice unei tabere: jocuri, ateliere, drumeţii şi activităţi artistice. De asemenea, copiii au şi un program de rugăciune şi de cateheză creştină, prin care învaţă mai multe despre viaţa spirituală şi despre învăţătura Bisericii.

Prin organizarea acestei tabere încercăm să oferim copiilor o alternativă de petrecere a timpului liber, specifică vacanţei de vară şi de prevenire a comportamentelor delicvente în rândul minorilor, având ca prim scop dezvoltarea capacităţilor de alegere responsabilă cu privire la viaţa lor personală prin dobândirea virtuţilor creştine, a spus părintele Ciprian Cândea, consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

Tabăra de la Păltiniş face parte din activităţile organizate în această vară de Arhiepiscopia Sibiului pentru tinerii şi copiii din judeţele Sibiu şi Braşov.

Comentarii Facebook


Știri recente