Sibiu: Simpozion despre pastorația tinerilor

În cadrul Zilelor Șaguniene 2016, Departamentul Educațional pentru Formare Continuă și Misiune, împreună cu Departamentul pentru Tineret din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, a organizat joi, 8 decembrie 2016, Simpozionul Tinerii în comunitățile parohiale. Perspective pastorale în lucrul cu tinerii pentru prezent și viitor. La simpozion a fost prezent și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Lucrările simpozionului au avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu, participând alături de ierarh și decanul instituției, părintele Nicolae Chifăr, părintele Constantin Necula și alte cadre didactice, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În debutul întâlnirii, Înaltpreasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre importanța lucrului cu tinerii în parohii cu mijloacele moderne de comunicare și toate instrumentele puse la dispoziție de societatea actuală.

Trebuie să fim părtași la modul modern de a recepționa informația, să dăm răspunsurile cerute și să venim în întâmpinarea oamenilor. Biserica are o lucrare pastorală cu tinerii foarte atractivă și minunată. Trebuie să le arătăm tinerilor o mărturie spirituală proprie, o mărturie a prieteniei cu ei, o mărturie a dragostei și conlucrării în realizarea unor lucrări care țin de iubire, de filantropie, de lucrări culturale. Trebuie să-i implicăm responsabil în evenimente care să-i atragă și să-i motiveze, a subliniat ierarhul.

Organizatorii au invitat câțiva preoți din Arhiepiscopia Sibiului care desfășoară de ani buni activități cu tinerii din parohii. Prezentările lor au oferit participanților informații legate de pastorația și misiunea în rândul tinerilor, implementarea unor proiecte destinate copiilor și tinerilor, precum și dificultățile întâmpinate în astfel de inițiative.

Invitații și-au prezentat proiectele desfășurate în ultimii ani în comunitățile păstorite, oferind detalii privind relaționarea cu cei mici și cu tinerii, modalitățile de atragere a membrilor comunității în activități, finanțare, atelierele de lucru și multe alte aspecte din viața parohiilor.

Simpozionul pastoral s-a adresat în special preoților parohi care se implică sau doresc să se implice mai mult în activități cu tinerii, dar și studenților teologi.

Comentarii Facebook


Știri recente