Sibiu: Expoziţia „Catedrale de oameni”

Expoziţia Sibiu: Catedrale de oameni

Catedrale de oameni, catedrale cu suflet, personalități care, prin viața lor au marcat puternic viața Sibiului, se regăsesc la un loc în expoziția deschisă ieri, 17 iulie 2017, în Sala Atrium a Primăriei Sibiu, de Casa de Presă și Editură Tribuna. Expoziția poate fi vizionată zilnic, între orele 8.00 și 16.00, până la finalul lunii, informează Ziarul Tribuna.

Purtând titlul Sibiu. Catedrale de oameni, expoziția cuprinde principalele repere culturale, artistice, administrative ale Sibiului, puncte de atracție care au făcut din oraș unul dintre cele mai apreciate locuri pentru istoria sa, dar și pentru viața culturală efervescentă din zilele noastre, în relație directă cu personalitățile care au ridicat, prin activitatea lor, adevărate catedrale culturale.
Expoziția dorește să creeze o imagine de ansamblu a celor mai frumoase și mai semnificative puncte din oraș, incluzând aici și personalitățile emblematice care sunt legate de existența fiecărei clădiri în parte.

Muzeul Brukenthal, alături de personalitatea baronului Samuel von Brukenthal, Piața Mare, Turnul Sfatului, Catedrala Mitropolitană, alături de personalitățile marcante din viața culturală românească care au activat aici, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA; Biserica Evanghelică și personalitățile care s-au remarcat în jurul ei, dar și alte atracții din oraș sunt cuprinse în expoziție.

Sfântul Andrei Șaguna, baronul Samuel von Brukenthal, Octavian Goga, Mircea Ivănescu sunt doar o parte din numele care se regăsesc în panourile expoziționale.

Comentarii Facebook


Știri recente