Sibiu. Caravana „Sănătate pentru sate” în localitatea Cașolț

Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului a organizat luni, 22 mai 2017, o nouă activitate în cadrul Proiectului Sănătate pentru Sate. Acțiunea umanitară a avut loc în localitatea Cașolț.

Evenimentul a avut loc în parteneriat cu Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu și Societatea de Cruce Roșie, filiala Sibiu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În cadrul acestei acțiuni, un grup de medici rezidenți și studenți ai Facultății de Medicină din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu au oferit consultații gratuite la peste 40 de persoane.

Cei prezenți au beneficiat de verificarea parametrilor arteriali, testarea glicemiei, a glucozei și a hemoglobinei. Totodată, s-au oferit informații cu caracter de prevenție cu privire la evitarea elementelor care pot duce la degradarea stării sănătății.


Programul Sănătate pentru Sate Sibiu a fost lansat prin parteneriatul încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății în data de 3 septembrie 2015. Activitatea medicală din cadrul acestui proiect este susținută de persoane voluntare precum: medici, asistenți medicali sau personal auxiliar, sub forma unei caravane medicale mobile.

Prin acest program se dorește facilitarea asistenței medicale pentru persoanele din mediul rural și din localitățile izolate, prin activități de depistare a bolilor care se constituie ca prime cauze de deces în țara noastră.

Comentarii Facebook


Știri recente