Sibiu: Ambulanţa Arhiepiscopiei, pusă la dispoziţia Spitalului Judeţean de Urgenţă

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu (AFOS) vine în întâmpinarea nevoilor Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în ceea ce privește transportul bolnavilor cu Covid-19 și nu numai, informează Mitropolia Ardealului.

Cu binecuvântarea Mitropolitului Laurențiu ambulanța de Tip 1, dotată complet, a serviciului ambulanțier autorizat al asociației Arhiepiscopiei Sibiului va transfera pacienții din secțiile Spitalului la Secția de Radiologie – Compartimentul imagistică CT RMN.

Serviciul ambulanțier AFOS a deservit de la începutul pandemiei aproape exclusiv transportul copiilor cu dizabilități de la centrele speciale spre asistența medicală oferită de asociație. Acesta a fost creat pentru a veni în sprijinul persoanelor fără posibilități materiale și greu deplasabile pentru transportul la recuperare sau tratament, la adresa de domiciliu sau la cămin în Sibiu sau în alte localități.

Acest serviciu socio-medical este destinat pentru a fi complementar altor programe derulate de Biserică în domeniul sănătății. Spre exemplu, Programul Socio-Medical „Sănătate pentru Sate”, în cadrul căruia se asigură asistență medicală gratuită persoanelor care locuiesc în zone defavorizate de pe raza eparhiei. Beneficiarii acestui program sunt persoane care provin din localități unde nu există medic de familie sau persoane care nu au asigurare CNAS.

2.372 de persoane au beneficiat până în prezent de acest serviciu asigurat de AFOS.

Foto credit: AFOS

Comentarii Facebook


Știri recente