Sibienii au oferit daruri de Paşti orfanilor din Kenya

Copiii de la orfelinatul Sf. Tabitha din Malava şi mai mulţi tineri fără posibilităţi materiale din Nairobi – Kenya au primit daruri din România, de sărbătoarea Învierii Domnului, anunţă Mitropolia Ardealului.

Pachetele au fost oferite cu sprijinul unor sponsori din Cisnădie şi Sibiu, la iniţiativa preotului Laurenţiu Broscăţeanu de la Biserica „Sfântul Nicolae” – Cisnădie.

„Pr. Agapios, un erou

Clericul a strâns fondurile şi le-a transmis celor doi preoţi ortodocşi din Kenya care au în grijă orfelinatul şi desfăşoară activităţi cu tinerii.

„Credința în Hristos sparge granițele timpului, spațiului și ale ideilor preconcepute, desăvârșindu-se prin faptele iubirii. L-am cunoscut la Mănăstirea «Brâncoveanu» de la Sâmbăta de Sus pe părintele Agapios (Habbil Lipesa Omukuba), un preot ortodox din Kenia, un erou care salvează copii prin Orfelinatul «Sfânta Tabitha» de acolo”.

„Pe lângă pr. Habbil l-am cunoscut și pe pr. Dancun Kitagwa Mud care face acțiuni frumoase cu tinerii din orașul Nairobi, pe care îi ajută să se mențină pe o linie de plutire atât din punct de vedere material cât și duhovnicesc. Și acestora le-am trimis un mic ajutor pentru a se bucura de Sfânta Înviere a Domnului. Sper din tot sufletul să mai putem ajuta acești copii!”, ne-a spus pr. Laurenţiu Broscăţeanu.

„Ajută-ţi semenii!”

Orfanii din Kenya au primit daruri din partea sibienilor şi anul trecut de sărbătoarea Naşterii Domnului.

Părintele Laurenţiu a mulţumit celor care „au dăruit, din dragostea lor, ajutor copiilor Orfelinatului pentru a avea hrană, dulciuri și daruri atât la sărbătoarea Sfântului Nicolae şi la praznicul Nașterii Domnului de anul trecut, cât și la sărbătoarea Învierii Domnului din acest an”.

Proiectul filantropic demarat de pr. Laurenţiu este intitulat „Ajută-ţi semenii!”.

Citeşte şi: VIDEO | Cum au serbat Duminica Ortodoxiei tinerii unui orfelinat din Kenya

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente