„Și vremurile noastre au numeroși eroi” – Mitropolitul Nifon de Înălțare

Mitropolitul Nifon s-a rugat pentru eroii neamului în fața Catedralei din Târgoviște împlinind, după cum însuși a subliniat, „un act de recuperare a memoriei Neamului românesc, un moment de celebrare a valorilor creștine și naționale, un timp liturgic de mulțumire și de laudă lui Dumnezeu, o datorie națională”.

Înaltpreasfinția Sa a recomandat exemplul eroilor ca „repere luminoase” pentru perioada actuală plină de provocări misionare, social-politice și economice. El a spus că eroii nu lipsesc nici în zilele noastre.

„Și vremurile noastre, când cu toții ne străduim să învingem pandemia cu noul coronavirus, dar mai ales greutățile economice apărute, au numeroși eroi, care se străduiesc să răspândească binele, îngrijesc pe cei suferinzi, în spitale sau acasă, își ajută semenii aflați în necazuri, lipsuri, singurătate, sărăcie și nevoi, dar mai cu seamă își susțin familiile pentru a supraviețui și pentru a depăși vitregia acestui timp”.

„Să ne plecăm, deci, genunchii inimilor noastre pentru pioasa reculegere în faţa tuturor eroilor neamului românesc, apărători ai civilizației, culturii și credinței noastre, pomenindu-i spre veşnica lor odihnă!”, a fost îndemnul ierarhului transmis de Ziua Eroilor.

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, după Sfânta Liturghie, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. ©Arhiepiscopia Târgoviștei

La ora 12:00, clopotele bisericilor ortodoxe au sunat în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente