,,Și TU ai dreptul să zâmbești!”: De ce a mirosit a pâine coaptă în curtea bisericii din Galșa

În cadrul tradițional amenajat în curtea bisericii din satul arădean Galșa, beneficiarii proiectului ,,Și TU ai dreptul să zâmbești!” au petrecut sâmbătă clipe de relaxare și bucurie alături de tinerii din „Clubul Copiilor Galșa”.

Coptul pâinii a fost centrul activității intitulate „Pâinea noastră cea de toate zilele”. Beneficiarii acțiunii, tineri din Integra Arad Ong, Asociaţia persoanelor cu dizabilităţi mentale.

După ce au frământat pâinea, copiii au fost plimbați cu poneii de către voluntarii parohiei. Apoi, au jucat în horă și au gustat din pâinea făcută înmuiată în unsoare și presărată cu sare, boia și ceapă verde.

©Arhiepiscopia Aradului

Casă-muzeu în curtea bisericii din Galșa

Acțiunea de sâmbătă a avut loc în preajma casei-muzeu amenajate în curtea bisericii din Galșa. Este vorba de o casă veche, din 1928, care a fost cumpărată și străumutată din Apuseni (satul Trifești, comuna Horea).

©Arhiepiscopia Aradului

Inițiativa aparține parohului, Pr. Adorian-Lucian Trif. El a fost sprijinit de credincioși atât la achiziția imobilului, cât și în amenajarea muzeului. Toate exponatele – obiecte vechi tradiționale  – prezentate în încăperile casei au fost donate de credincioși din sat, dar nu numai.

Casa-muzeu a fost sfințită duminică după-amiază de Arhiepiscopul Timotei al Aradului.

Parohul speră că toți care vor trece pragul acestei „case părintești” se vor regăsi în „acest colțișor de rai, plin de tradiție strămoșească”.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente