Sfințirea unui așezământ social-filantropic la Cașin

În prima Duminică după Rusalii, cășinenii au avut bucuria de se ruga alături de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cu ocazia slujbei de sfințire a așezământului social-filantropic „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din parohia Cașin.

Amplasat lângă biserica „Sf. Dumitru”, acesta a fost ridicat în decursul a trei ani, de preotul paroh Marius Cojocaru, cu sprijinul integral al credincioșilor din parohie care, deși, majoritatea pensionari, au răspuns la chemarea Bisericii de a susține activitatea misionară.

„Într-o perioadă de criză, cășinenii au fost uniți în jurul bisericii, ceea ce denotă râvna și dragostea lor pentru cele sfinte. Pe lîngă așezământul social-filantropic, în biserica noastră, s-au schimbat mobilierul în sfîntul locaș, au fost cumpărate icoane și veșminte noi, iar gardul cimitirului din parohie a fost înlocuit. Implicarea credincioșilor în viața parohiei confirmă faptul că toți locuitorii de azi ai comunei sînt fii demni ai Sfintei Biserici”, a precizat preotul Cojocaru după cum ne informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

FOTO: ARHIVĂ

Comentarii Facebook


Știri recente