Sfinţirea unui altar de vară în Parohia Podoleni II

La Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Podoleni din Protopopiatul Roznov s-a reușit, prin grija părintelui paroh Bogdan Frăsilă, ridicarea și finalizarea unui altar de vară care va fi folosit atât pentru oficierea slujbelor religioase, cât şi a altor activităţi misionare. Ca o încununare a eforturilor enoriașilor și a preotului din Podoleni, slujba de sfințire a altarului a fost oficiată luni, 20 iulie 2015, de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Tot luni, IPS Teofan a oficiat slujba Botezului pentru doi prunci: Nectarie, fiul părintelui Iosif Buruiană de la Parohia Dragova, și Iustinian, fiul părintelui Lazăr Florin Dumitru de la Parohia Podoleni.

În după-amiaza zilei de luni, 20 iulie 2015, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a sfinţit altarul de vară al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Podoleni, Protopopiatul Roznov, potrivit doxologia.ro. Locaşul a fost ridicat cu sprijinul credincioşilor din localitate şi va fi folosit atât pentru oficierea slujbelor religioase, cât şi a altor activităţi misionare, după cum a menţionat după slujba de sfinţire părintele paroh Bogdan Frăsilă: „Ne exprimăm bucuria și mulțumirea către Bunul Dumnezeu, care ne-a dăruit acest prilej ca Mitropolitul Moldovei și Bucovinei să binecuvânteze lucrările pe care le-am săvârșit la parohia noastră. Clădirea pe care am ridicat-o are rolul de a ne aduna împreună și de a ne ajuta să ne apropiem în dragoste unii față de alții și față de Dumnezeu. Ne întâlnim și cu studenții, și cu tinerii, și cu copiii, și cu bătrânii și adulții, desfășurând diferite activități. Cred că acest spațiu era absolut necesar, biserica parohială fiind în primul rând destinată slujbelor liturgice”.

La final, IPS Părinte Mitropolit Teofan i-a felicitat pe credincioşii Parohiei Podoleni pentru implicarea în activităţile bisericii: „ Mulțumim, iubiți credincioși, pentru faptul că încercați aici, în parohie, împreună cu preoții dumneavoastră, să vegheați la păstrarea dreptei credințe și la mărturisirea credinței celor cu care vă întâlniți. Cu siguranță, le vorbiți și prietenilor dumneavoastră despre lucrarea frumoasă ce se săvârșește în această parohie. Dumnezeu să-i răsplătească și pe părinții slujitori, atât pentru lucrarea administrativă, cât și pentru tot ceea ce înseamnă slujirea Lui în rândurile celor pe care îi păstoresc. Nu uitați, având în vedere că am săvârșit în această zi și slujba Botezului, ceea ce rostim la această Sfântă Taină: «Mă lepăd de satana și mă unesc cu Hristos». Lucrul acesta ar trebui să-l rostim măcar o dată pe zi, ca să ne aducem aminte că suntem botezați în credința ortodoxă și că suntem îndatorați să îndepărtăm din viața proprie și a celor apropiați puterile întunericului, unindu-ne cu Mântuitorul Hristos”.

Tot luni, IPS Teofan a oficiat slujba Botezului pentru doi prunci: Nectarie, fiul părintelui Iosif Buruiană de la Parohia Dragova, și Iustinian, fiul părintelui Lazăr Florin Dumitru de la Parohia Podoleni.

Comentarii Facebook


Știri recente