Sfințirea sediului ISJ Ilfov | „Diluarea nivelului de educație va sărăci generațiile care vin”

Preotul Gheorghe Ispas, consilier eparhial la Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a sfințit luni sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Ilfov.

Preotul a oficiat slujba de sfințire la invitația Prof. Vasile Bogus, inspector școlar pentru disciplina Religie, și a Prof. Adriana Stoica, inspector școlar general.

La eveniment au participat mai mulți inspectori din Ilfov care au avut o întrunire înainte de slujbă. Unii dintre profesori chiar au oferit răspunsurile liturgice.

Inspectorii la slujba de sfințire a sediului ISJ Ilfov. ©Radio Trinitas

Slujba s-a încheiat cu o meditație asupra situației actuale a învățământului.

Inspectorii au discutat cu Părintele Gheorghe Ispas despre cum educația publică trebuie să continue chiar și în perioade grele în care se anunță „un viitor sumbru pentru învățământ”: clase cu elevi foarte puțini, predare preponderent online, învățământ de la distanță, reducerea numărului de ore din programele școlare.

„Diluarea nivelului de educație va sărăci generațiile care vin”, au conchis inspectorii.

„Prin educație, tânăra generație dobândește nu doar cunoștințele generale, ci cultură. Iar un popor fără cultură și fără iubirea de patrie – ne-au dat de înțeles – este ușor manipulat”, a relatat Pr. Gheorghe Ispas pentru Radio Trinitas.

„Sperăm ca generația tânără să nu fie o generație fără Dumnezeu în suflet, altfel se pierde capacitatea de a discerne, de a compara – care te ajută să iei decizia cea mai bună raportat la Dumnezeu și nu doar ce ți se spune de-a gata”, a spus Pr. Gheorghe Ispas.

Foto credit: Radio Trinitas

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…