Sfințirea Sălii de ședințe a Consiliului Județean Vâlcea

În municipiul Râmnicu Vâlcea a fost inaugurată astăzi, 28 februarie 2014, într-un cadru oficial, Sala de Ședințe a Consiliului Județean Vâlcea, după cum informează arhiram.ro

Festivitatea de inaugurare a noii săli de festivități din cadrul instituției vâlcene a început la ora 13:30, cu o slujbă de sfințire oficiată de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După slujba religioasă a urmat tăierea panglicii inaugurale, după care invitații au mers în sală unde s-a desfășurat spectacolul „Rapsodia primăverii„, susținut de către Orchestra „Rapsodia Vâlceană„, grupul vocal folcloric „Haiducii” al Căminului Cultural Amărăști, formația de dansuri „Domnițele” a Căminului Cultural „Constantin Popian” din Costești, precum și alți invitați.

Sala Consiliului Județean Vâlcea a fost construită în anul 1969 și a fost concepută să fie utilizată atât pentru ședințe cât și ca sală de cinematograf și spectacole. Deoarece de mai bine de 40 de ani, la această sală de ședințe nu s-au mai executat lucrări de reabilitare și modernizare, ci numai reparații curente, conform legii 10/1995 privind calitatea în construcții, aceasta nu mai corespundea cerințelor, urmând ca prin Hotărârea Consiliului Județean Vâlcea nr. 11 din 27.01.2011 să se aprobe documentația pentru obiectivul de investiții „Extindere și Modernizare Sală de Ședințe a Consiliului Județean Vâlcea„.

Locația deține un număr de 360 de locuri și va fi utilizată atât pentru activitățile proprii instituției publice, cât și pentru diverse manifestări culturale: spectacole artistice, proiecții de filme, simpozioane, expoziții, etc. Anul acesta se prevede în cadrul sălii achiziționarea și montarea unui sistem de proiecție 3D.

Evenimentul de astăzi încheie o perioadă de mai mulți ani în care administrația județeană, proiectanți și constructori au investit în conceperea, finanțarea, coordonarea și realizarea acestei construcții.„, a spus Ing. Ion Cîlea, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente