Sfințirea pietrei de temelie a bisericii românești din Chivasso – Italia

La Parohia „Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica” din Chivasso – Italia va avea loc, marți, 1 mai 2012, sfințirea pietrei de temelie a primei biserici ortodoxe române din Piemonte, păstorită de părintele Nicolae Vasilescu, informează episcopia-italiei.it.

La acest moment solemn, precedat de Sfânta Liturghie, va participa Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, având ca oaspete de seamă pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioan al Covasnei și Harghitei care va însoți și va aduce spre închinare, din încredințarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, moaște ale Sfântului Cuvios Gheorghe de la Cernica.

În fruntea delegației de la Mănăstirea Cernica se va afla Preacuviosul Părinte Stareț Maxim, însoțit de alți părinți. Acesta va aduce în dar parohiei de la Chivasso un veșmânt cu care au fost îmbrăcate moaștele Sfântului Cuvios Gheorghe.

Vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților civile și religioase din orașul Chivasso, al căror aport generos la achiziționarea terenului și a aprobărilor pentru edificarea locului de cult, a fost și este de importanță fundamentală.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…