Sfințirea noului sediu al Autoguvernării Românești Locale din Medgyesegyháza – Ungaria

La invitația Domnului Daniel Negrea, Profesor la Școala Generală și membru al Autoguvernării Românești Locale din Medgyesegyháza, sâmbătă, 19 ianuarie 2013, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, însoțit de Părintele Arhimandrit Calinic Covaci, a făcut sfințirea noului sediu al acestei instituții, care se află în incinta Casei de Cultură a orașului, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Frumos amenajat, cu elemente care pun în valoare tradițiile românești, ca de pildă bisericile de lemn din zona Maramureșului sau costumele populare românești, noul sediu va oferi posibilitatea acestei instituții de a-și desfășura activitatea în bune condiții.

La acest eveniment, pe lângă organizatori, au mai participat și alți români care trăiesc în această localitate. După sfințire, în cadrul agapei comune care a urmat, Chiriarhul a avut posibilitatea de a discuta mai pe larg cu cei prezenți și a cunoaște câteva dintre planurile lor de viitor.

Comentarii Facebook


Știri recente