Sfințirea magazinului de obiecte bisericeşti “Lumina” din Craiova

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoţi, a săvârşit joi, 11 iunie 2015, o slujbă de binecuvântare prilejuită de finalizarea lucrărilor de reamenajare a magazinului de obiecte bisericeşti „Lumina” din Craiova. Situat pe strada Calea Bucureşti, în proxima vecinătate a Pieţei centrale a oraşului, locaţia administrată de Arhiepiscopia Craiovei dispune de un spaţiu generos ce găzduieşte o diversitate de cărţi şi obiecte bisericeşti, necesare atât săvârşirii slujbelor religioase dar şi pentru folosul general al credincioşilor, a precizat Preot Gheorghe Cioiu.

La final, Mitropolitul Olteniei i-a îndemnat pe ostenitorii magazinului să împărtăşească cu dragoste şi dăruire din lumina Duhului Sfânt tuturor celor care le trec pragul.

„Avem bucuria unei locaţii frumos amenajate, totul este nou, refăcut, resfinţit şi ne-am rugat astăzi Bunului Dumnezeu ca milostivirea Sa să se coboare peste cei care vor lucra aici şi peste toţi cei care vor intra în acest magazin. Un spaţiu denumit sugestiv <<Lumina>>, un dar al lui Dumnezeu pentru că vorbim în primul rând despre lumina Duhului Sfânt ce străluceşte peste noi şi în interiorul nostru. Apoi, ne referim la lumina materială, fizică, pe care Dumnezeu a lăsat-o să strălucească prin luminătorii pe care i-a creat, dar există, în cazul nostru, şi o lumină a cărţilor, a obiectelor de cult, o lumină dătătoare de bucurie şi de mult folos duhovnicesc. Noi dorim celor care vor lucra în acest spaţiu să împărtăşească cu dragoste şi multă dăruire lumină celor care vin să agonisească câte ceva din obiectele şi cărţile expuse spre vânzare, pentru ca toţi să fie cuprinşi de lumina cea dumnezeiască şi de harul Sfântului Duh”, a încheiat IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente