Sfințirea iconostasului Bisericii Parohiei spaniole Torrevieja

La nici trei luni de la săvârșirea primei Sfinte Liturghii în spațiul Parohiei „Sfântul Efrem Sirul” din Torrevieja, Spania, enoriașii de aici, împreună cu părintele paroh Ovidiu-Severian Semerian, au reușit să îl împodobească deja cu un iconostas, sfințit în această sâmbătă, 10 martie, după cum informează episcopiaspanieiportugaliei.es. Catapeteasma a fost realizată și pictată de unul dintre credincioșii parohiei, sub îndrumarea părintelui, dar și cu aportul altor membri ai comunității, care au contribuit la achiziționarea materialelor necesare și a altor obiecte.

Slujba de sfințire a iconostasului a fost urmată de Taina Sfântului Maslu, cu participarea părintelui Cristian Toderici din Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din Elche, a părintelui Claudiu Avram din Parohia „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni” din Alicante și a părintelui Florin Petruț din Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din Almeria.

Toate acestea vin ca un dar de la Dumnezeu, pentru pregătirea bisericii până la marele praznic al Învierii Domnului, după cum spune părintele Ovidiu Semerean: „La mai puțin de 3 luni de când a avut loc prima Sfântă Liturghie în acest locaș de cult, lucrarea lui Dumnezeu își face simțită prezența prin rânduirea tuturor celor necesare casei Domnului, în vederea pregătirii credincioșilor pentru marele praznic al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos”.

La sfârșit, părintele Florin Petruț a rostit un cuvânt de învățătură, în care, pe lângă felicitările adresate comunității din Torrevieja pentru realizări, a vorbit despre importanța rugăciunii de obște, punând accent pe ceea ce este și înseamnă Sfânta Taină a Maslului. Părintele i-a încurajat pe credincioși să se apropie mai mult de biserică, spre mântuire.

Comentarii Facebook


Știri recente