Sfințirea Centrului Pastoral-Misionar Sfinții Împărați la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Melbourne, Australia

Sâmbătă, 21 aprilie 2012, Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande în prezența unui sobor de preoți si credincioși din Melbourne, Australia, a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea românească ‘Izvorul Tămăduirii’ (suburbia Melton West, Victoria), după cum ne informează roeanz.com.au.

După încheierea Sfintei Liturghii și a cuvântului de învățătură, a inaugurat și sfințit Centrul Pastoral-Misionar ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’, spațiul în care vor avea loc activitățile pastorale, sociale și misionare inițiate de către episcopul eparhiot în folosul comunității ortodoxe românești.

Sfințirea locului a avut loc în anul 2011, la sărbătoarea ‘Izvorul Tămăduirii’ când a avut loc sfințirea apei și binecuvântarea acestui loc. Lucrările de amenajare la Centru Pastoral-Misionar ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ au început la 1 august, 2011.

Având în vedere că în anul 2013 se împlinesc 17 secole de la libertatea acordată Bisericii de către Sfântul Împărat Constantin cel Mare, primul Centru Pastoral-Misionar al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande a fost închinat Sfinților Împărați Constantin și mamei sale Elena.

În cuvântul adresat celor prezenți de către Preasfințitul Părinte Mihail, a fost subliniată importanța libertății religioase acordate de către Sfântul Constantin și roadele acestei libertăți pe care le-a avut Biserica Universală în istoria sa. În acest context a apreciat libertatea de credință de care ne bucurăm noi toți în Australia și Noua Zeelandă, spunând că aceasta ne și îndatorează să fim buni creștini mărturisitori ai Evangheliei Domnului Hristos în societatea în care trăim, păstrând credința ortodoxă, tradițiile românești și cultura bogată, moștenite de la înaintașii noștri și datoria de a le transmite generațiilor viitoare.

În încheiere a mulțumit inginerului constructor domnul Constantin Logan și familiei sale, membri ai comunității ortodoxe din Melbourne, care a contribuit substanțial la începerea și definitivarea cât și la inaugurarea acestui Centru Pastoral-Misionar.

A urmat o agapă frățească cu bucate tradiționale românești, pregătite de către doamnele din comunitatea de la Melbourne.

Comentarii Facebook


Știri recente