Sfințirea Centrului de Zi „Sfântul Proroc Zaharia”, Iași

La Biserica „Sf. Sava cel Sfințit” din Iași va fi sfințit luni, 12 mai 2014, Centrul de Zi pentru persoane cu deficiențe de auz și vorbire. Așezământul îl are ca ocrotitor pe Sfântul Proroc Zaharia și a fost realizat cu sprijinul autorităților locale și centrale.

În noul spațiu al parohiei ieșene se va oferi consiliere persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire și, de asemenea, se vor derula diverse activități pentru cei din această categorie. Potrivit mmb.ro, mai multe detalii a oferit pr. Mihai Prodan, inspector eparhial în cadrul Sectorului de asistență socială și medicală al Arhiepiscopiei Iașilor: „La acest proiect și-a adus contribuția pe de o parte Parohia „Sf. Sava cel Sfințit”, care a pus la dispoziție un teren de aproximativ 700 de metri pătrați în imediata apropiere a bisericii, teren pe care a funcționat casa parohială a acestei comunități, pe de altă parte Ministerul Muncii, care a asigurat o finanțare nerambursabilă de aproximativ 1 milion de lei, și Primăria Municipiului Iași, care a completat finanțarea cu aproximativ 500 de mii de lei. Toate acestea s-au făcut din dorința și din responsabilitatea noastră față de persoanele cu deficiențe de auz și de vorbire din Iași, și această idee a încolțit tocmai din această dorință de a veni în întâmpinarea lor. Centrul dispune de un spațiu nou și generos, în care specialiști ai parohiei și ai primăriei, autorizați în cunoașterea limbajului mimico-gestual, vor oferi consiliere, sprijin, suport, organizând diverse activități de socializare și de petrecere a timpului liber. Persoanele cu deficiențe de auz și vorbire care vor veni și vor solicita ajutorul vor avea acest sprijin oferit de specialiști, în rezolvarea problemelor lor, în reprezentarea lor și în facilitarea comunicării cu diferite instituții din Iași. Tot în această clădire va funcționa și o bibliotecă cu peste 1.000 de volume, cu sală de lectură. Vom mai avea și o sală multifuncțională în care vom desfășura activități gen jocuri recreative sau recuperare medicală”.

Slujba de sfințire a centrului va fi oficiată luni de IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La eveniment vor participa și oficialități locale, parlamentari de Iași și persoane cu deficiențe de auz și vorbire, beneficiare ale serviciilor oferite de noul așezământ.

Comentarii Facebook


Știri recente