Sfințirea catapetesmei în Parohia Villaverde – Madrid

Apropierea marii sărbători a Învierii Domnului a adus mari bucurii duhovnicești în locașul de închinare al Parohiei „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin” Villaverde, Madrid.

Vineri, înainte de Florii, părintele paroh Constantin Șerban a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite, fiind invitat părintele protosinghel Emanuel Pop din Parohia „Sfinții Mucenici Epictet și Astion” din Sigüenza, care le-a vorbit credincioșilor despre importanța aportului fiecăruia, alături de preot, la înzestrarea și înfrumusețarea bisericilor, dând ca exemplu implicarea tuturor cetățenilor din Imperiul Bizantin la construirea impunătoarei Catedrale Sfânta Sofia din Constantinopol.

După sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba Aghezmei și s-au binecuvântat și sfințit icoanele de pe catapeteasmă, sculptata în lemn.

În Duminica Floriilor a slujit și părintele Ilie Tabarcea de la Parohia Villalba din Spania, aflată în formare, care le-a vorbit credincioșilor despre importanța apropierii fiecăruia de Dumnezeu și despre importanța praznicului Intrării Domnului în Ierusalim. La final, credincioșii au plecat de la biserică purtând în mâini ramuri de salcie și de măslin.

Credincioșii parohiei au petrecut Săptămâna Patimilor în rugăciune sporită, participând în fiecare seară la Denii, iar în Joia Mare la Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare. În Vinerea Mare, la slujba Vecerniei, s-au închinat Sfântului Epitaf, iar la Denia Prohodului Domnului au cântat cu toții, cu mic cu mare, tineri și bătrăni, și au trecut cu toții pe sub Sfântul Epitaf. În Sâmbăta Mare s-a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia și au continuat pregătirile pentru Paști.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…