Sfinţirea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călăraşi

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a fost prezent, duminică, 10 ianuarie 2016, în mijlocul credincioşilor din municipiul Călărași, pentru a marca un eveniment de mare importanța pentru comunitatea parohială şi anume sfinţirea (târnosirea) bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, informează sf-esc.ro.

Programul liturgic a început cu slujba de sfinţire a lucrărilor exterioare ale bisericii. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, urmat de sfinţirea picturii bisericii şi a catapetesmei.

În continuare, Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi la slujbă despre începutul lucrării mântuitoare al lui Iisus Hristos, despre Împărăția Cerurilor vestită de Mântuitorul, despre prezența acestei Împărății în Biserica întemeiată de Iisus Hristos, Domnul.

După cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a acordat rangul de iconom stavrofor și „Crucea Sloboziei” părintelui paroh Gheorghe Ioan Dincă și părintelui coslujitor Vergil Marian Achim rangul de iconom stavrofor.

Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire unor persoane care s-au implicat jertfelnic în ctitorirea acestei frumoase biserici.Astfel a acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor domnilor Petrică Mercan, Laurențiu Cuprinsu și Ștefan Laurențiu. Domnului primar Daniel Ștefan Drăgulin i-a acordat Medalia Aniversară „Douăzeci de ani de Arhierie”.

Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori a săvârșit slujba parastasului pentru fericitul episcop Damaschin și ctitori și ajutători ai bisericii, trecuți la Domnul.

Comentarii Facebook


Știri recente