Sfințirea Bisericii „Sfântul Mercurie” din Capitală. Parohul a fost distins cu „Crucea Patriarhală”

Patriarhul Daniel și Episcopul vicar Timotei Prahoveanul au sfințit duminică, 05 septembrie 2021, Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mercurie” și „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Titan al Capitalei.

Cu această ocazie, preotul paroh Paul Lepădatu, care este și principalul ctitor al lăcașului de cult, a primit „Crucea Patriarhală”, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române.

„Este o biserică făcută prin jertfa unei familii preoțești. Este un simbol al slujirii preoțești jertfelnice și darnice”, a spus Patriarhul Daniel.

Preotul Paul îi are alături în slujirea parohiei pe fiii săi, Preoții Marius și George-Alexandru Lepădatu. El a construit biserica în urma unei promisiuni făcute Sfântului Mare Mucenic Mercurie. Sfântul l-a ajutat să se vindece după o operație grea prin care a trecut, după cum a precizat duminică Patriarhul Daniel.

Proiectul a fost demarat în 2003. Construcția bisericii a durat numai un an de zile, însă pictura în mozaic, aproape 13 ani.

Cu ocazia sfințirii bisericii, Patriarhul le-a oferit celor doi fii ai părintelui paroh câte o icoană cu Sf. Mercurie, iar preotesei Valerica Lepădatu, Ordinul „Maria Brâncoveanu”. Epitropul Andrei Anghel a primit Ordinul „Stephanus Magnus” pentru mireni și doamna Mariana Anghel, Ordinul „Maria Brâncoveanu”.

Au mai fost acordate distincții pentru Consiliul și pentru Comitetul Parohial precum și altor persoane care au sprijinit construirea bisericii, între care Victor Opaschi, Secretarul de Stat pentru Culte, și Robert Vasile Negoiţă, Primarul Sectorului 3.

Vezi mai multe imagini în galeria foto de la eveniment.

Citește și predica despre iertare rostită de Patriarhul Daniel înainte de sfințirea bisericii.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…