Sfințirea bisericii Schitului Petroșnița

Biserica schitului Petroșnița din apropiere de Caransebeș, cu hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei”, a fost târnosită duminică, 16 septembrie 2012. Slujba de sfințire a lăcașului, dar și a picturii bisericii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, informează TRINITAS TV.

Împreună cu un sobor de preoți și diaconi, ierarhul a oficiat și Sfânta Liturghie în altarul de vară al schitului. La slujbă au participat și autoritățile locale.

‘De dimineață, de la ora 9:00, și până la acest ceas al amiezii ne aflăm cu toții în rugăciune insistentă. Cu toții ne-am rugat ca harul Preasfântului Duh să se pogoare peste noi și peste această biserică. Harului Preasfântului Duh credem și mărturisim că s-a pogorât peste noi și peste acest locaș care a devenit sfânt închinat Domnului. De azi înainte aveți aici la Petroșnița, la acest schit, o biserică sfințită la care puteți veni în fiecare duminică și sărbătoare și mai ales la hram ca să vă închinați și să dobândiți sănătate sufletească și trupească’, a spus PS Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele duhovnic Onufrie Ocu a fost hirotesit protosinghel iar ctitorii și binefăcătorii așezământului monahal au primit din partea Ierarhului, acte de cinstire.

La Sfânta Liturghie au participat credincioși din satele de pe Valea Timișului. Aceștia au trecut, la final, după tradiție, prin Sfântul Altar.

Comentarii Facebook


Știri recente