Sfințirea bisericii parohiei Țepeș Vodă, Protoieria Făurei

În Duminica a XXII-a după Rusalii, la 3 noiembrie 2013, credincioșii parohiei Țepeș Vodă, protopopiatul Făurei, județul Brăila, au participat la sfințirea bisericii parohiale cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Slujba sfințirii și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, înconjurat de un ales sobor de preoți din administrația eparhială și din parohiile învecinate, în prezența oficialităților locale dar și a unui mare număr de credincioși din parohie și nu numai, care, după tradiției, au putut să se închine în Sfântul Altar.

La momentele liturgice cuvenite, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit un preot și un diacon iar pr. paroh Adrian Georgică Buescu a primit distincția bisericească de sachelar.

Copiii prezenți la Sfânta Liturghie, majoritatea integrați în programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, îmbrăcați în frumosul și autenticul port popular, au prezentat un moment cultural-artistic. La final, Chiriarhul Dunării de Jos a oferit copiilor și credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie pachete cu alimente, dar și daruri de suflet – cărți de rugăciuni și iconițe.

Prima mențiune documentară despre localitatea Țepeș Vodă datează din anul 1881 și este legată de inaugurarea căii ferate Buzău – Făurei – Galați.

Biserica a fost construită între anii 1997-2004, prin râvna preotului Trif Gligor, în timpul suplinirii parohiei de către acesta. În data de 18 decembrie 2004, Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, a instalat în parohia Țepeș Vodă pe tânărul preot Adrian Georgică Buescu. Între anii 2005 – 2013 au fost executate importante lucrări la turlele bisericii și la exteriorul acesteia, au fost realizate trotuarele împrejmuitoare iar pereții interiori au fost pregătiți pentru pictură. De asemenea, în aceeași perioadă a fost construită o clopotniță nouă și o casă parohială. În acest fel restaurată și înnoită cu toate cele necesare cultului, biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din parohia Țepeș Vodă, Protopopiatul Făurei, județul Brăila, a fost sfințită în data de 3 noiembrie 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente