Sfinţirea bisericii parohiei ortodoxe române din Aschaffenburg, Germania

Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, împreună cu un sobor de ierarhi, a oficiat duminică, 12 iunie 2016, slujba de sfinţire a bisericii parohiei Parohia „Întâmpinarea Domnului” – Aschaffenburg, Germania, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

12iuniesfintiresfaptoma5În ziua de 12 iunie 2016 credincioşii români din Parohia „Întâmpinarea Domnului” – Aschaffenburg alături de păstorul lor, Preacuviosul Părinte Protosinghel Ghelasie Păcurar, au avut bucuria de a participa la slujba solemnă de sfinţire a bisericii cu hramurile „Întâmpinarea Domnului” și „Sf. Muceniță Ecaterina”. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului şi Înaltpreasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului.

După slujba de sfinţire, Ierarhii prezenţi au săvârşit Sfânta Liturghie pe o esplanadă special amenajată lângă lăcaşul de cult. La slujbă au participat numeroşi preoţi şi credincioşi din Germania şi România, precum și oficialități locale.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către ÎPS Teodosie, care pornind de la importanţa cinstirii Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic şi de la importanţa cunoaşterii dreptei credinţe, a îndemnat pe credincioşi să îşi mărturisească credinţa ortodoxă oriunde se găsesc, în primul rând dând dovadă de dragoste creştină pentru toţi cei din jur.

Corul bizantin „Evloghia” din București, condus de Pr. Marius Militaru, a dat răspunsurile liturgice la strană.

La eveniment a fost prezent şi primarul oraşului Aschaffenburg, Excelenţa Sa, domnul Klaus Herzog, cel care a facilitat primirea de către comunitatea românească a bisericii Spitalului din Aschaffenburg, pe perioadă nedeterminată. De asemenea, au asistat şi reprezentanţi ai Bisericii Catolice din oraş.

În semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată, Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim i-a acordat Pr. Protosinghel Ghelasie Păcurar, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

Cuvântul Preafericitului Părinte Daniel, adresat cu acest prilej, a fost citit de către Preasfinţitul Părinte Sofian.

În cuvântul său, Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim a lăudat devotamentul părintelui Ghelasie pentru comunitatea din Aschaffenburg şi Würzburg şi a arătat aprecierea de care acesta se bucură atât în rândul credincioşilor de acolo, cât şi în rândul numeroşilor fii duhovniceşti pe care sfinţia sa îi are, printre care și slujitori ai altarelor.

Pentru implicarea sa în ajutorarea credincioşilor români şi prezenţa în multe rânduri în sânul comunităţii, primarul orașului Aschaffenburg, Excelența Sa Dl. Klaus Herzog a fost decorat de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim cu Ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, cea mai înaltă distincţie a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a acordat gramate de ctitori și binefăcători credincioşilor, fii ai parohiei sau din alte parohii, care au susţinut acţiunea de renovare, pictare şi înzestrare a bisericii cu toate cele necesare potrivit canoanelor ortodoxe.

***

Lăcaşul de cult a fost zidit între anii 1847-1848 în stil romanic clasic pentru spitalul din Aschaffenburg, arhitect fiind Wolfgang Streiter. Din anul 1996 aici se săvârșesc sfintele slujbe ale Parohiei Ortodoxe Române. Între anii 2014-2016 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, sub coordonarea preotului paroh protosinghel drd. Ghelasie Păcurar și prin jertfelnicia credincioșilor s-a realizat pictura bisericii, recondiționarea pardoselii originale, montarea iconostasului, a stranelor și a candelabrelor. Pictura a fost realizată în tehnica „al seco” de către pictorii Daniel Nicolaiciuc, Silviu Ungureanu și George Vatamaniuc”.

12iuniesfintiresfaptoma7

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente