Sfințirea bisericii parohiei Găbud

În duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Găbud, protopopiatului Aiud. Cu această ocazie, Arhipăstorul Alba Iuliei a târnosit sfântul locaș, ce îl are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae. Acest moment a fost urmat de Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a transmis Pr. Florin Croitoru.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, le-a vorbit celor prezenți învățături despre Sfânta Cruce, care, din instrument de tortură a devenit altarul de jertfă al Mântuitorului Iisus Hristos, pentru împăcarea noastră cu Dumnezeu. Pornind de la textul pericopei evanghelice, Înaltpreasfinția Sa a subliniat și importanța lepădării de sine și de lucrurile lumești, precum și necesitatea de a ne preda continuu viața lui Hristos, pentru ca în felul acesta să avem parte de darurile Jertfei Sale.

Pentru rodnica activitate, părintele paroh a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu rangul de iconom, iar cei care l-au ajutat la înfrumusețarea Bisericii au primit, fiecare, diplome de aleasă cinstire. La Sfânta Liturghie a participat și un mare număr de tineri, aflați în tabăra de spiritualitate de la metocul din Găbud, ce aparține de Mănăstirea Oașa.

Comentarii Facebook


Știri recente