Sfințirea bisericii Parohiei buzoiene Racovițeni

În Duminica a treia a după Sfintele Paști (4 mai 2014) – numită a Mironosițelor -, biserica având hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” din Parohia buzoiană Racovițeni a fost sfințită. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți și diaconi, a precizat Dragoș Olteanu.

„Înaintașii dumneavoastră au construit biserica și au oferit-o ca pe o ofrandă curată lui Dumnezeu, prin mijlocirea Sfântului Mare Proroc și Înaintemergător al Domnului – Ioan Botezătorul. Însă, din momentul în care a fost sfințită, aceasta a devenit dar al lui Dumnezeu către dumneavoastră […]. Mulțumindu-vă și felicitându-vă pentru faptul că ați fost alături de părintele paroh, ca să înfrumusețați din nou acest locaș, consacrat acum prin slujba de târnosire, vă îndemn să fiți în continuare credincioși buni, statornici în dreapta credință și iubitori de cele sfinte. Să-I arătați recunoștință lui Dumnezeu, prin întâlnirea cu El în rugăciune, aici, în biserică, la fiecare Sfântă Liturghie din duminici și sărbători. De veți proceda astfel, veți avea parte de binecuvântarea Părintelui ceresc, de ajutorul Său, în toate problemele și greutățile cu care vă confruntați, veți primi putere de Sus ca să le depășiți și vă veți sfinți viața”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

În ciuda vremii nefavorabile, la slujbe au participat numeroși credincioși din localitate și din parohiile învecinate. Potrivit tradiției, aceștia au putut trece prin Sfântul Altar, pentru a săruta Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

Lăcașul de cult din Racovițeni fost construit, în perioada 1912-1921, de prințul Constantin Dimitrie Șuțu și cu sprijinul localnicilor. De-a lungul timpului, biserica a fost restaurată în repetate rânduri, ca urmare a distrugerilor provocate de cutremurele din anii 1940, 1977 și 1986. Parohia este păstorită, începând cu anul 1982, de Pr. Ștefan Scarlat, care a efectuat importante lucrări de renovare și înfrumusețare a bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente