Sfințirea bisericii Parohiei Armeni din județul Sibiu

Biserica din Parohia Armeni, județul Sibiu, a fost sfințită duminică, 10 februarie 2013, de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Credincioșii Parohiei Armeni, arondate Protopopiatului Săliște, au participat în număr mare la evenimentul istoric al comunității, prin care lăcașul de cult închinat Sfântului Nicolae a fost târnosit cu Sfântul Mir și stropit cu apă sfințită, ca al doilea hram fiind ales praznicul Adormirii Maicii Domnului. Altarul bisericii a fost rezidit, au fost așezate moaște în Sfânta Masă, iar la interior au fost reamenajat spațiul liturgic.

Sfințirea a încununat lucrările de renovare de la biserica din Armeni, efectuate în ultima vreme sub coordonarea preotului paroh Cosmin Drugan. Lăcașul de cult a fost zidit la 1912, pe locul unei vechi bisericuțe din lemn, adusă din Tilișca, județul Sibiu. A fost renovat în 1973 și pictat în 1980, iar de-a lungul vremii a fost restaurat de mai multe ori. Din cauza alunecărilor de teren, turnul este înclinat, iar zidirea este vizibil afectată. Sfințirea de duminică a fost și o încurajare pentru comunitate, în vederea continuării lucrărilor de consolidare.

La slujba de sfințire și la Sfânta Liturghie au participat prefectul Ovidiu Sitterli, președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea și alte oficialități.

Maria Greavu, primărița comunei Loamneș, a primit un act de cinstire pentru contribuția adusă la restaurarea bisericii din Armeni, alături de Adunarea și Consiliul parohial și alți binefăcători.

Darurile ce trebuie înmulțite

În cuvântul de învățătură, IPS Laurențiu a explicat credincioșilor Evanghelia duminicală, a pildei talanților. „Darurile pe care le-a făcut stăpânul din Evanghelie sunt darurile făcute de Dumnezeu ființelor create de El”, a spus ierarhul, care a adăugat că fiecăruia Dumnezeu i-a oferit daruri care trebuie să fie, apoi, valorificate. „Observăm că fiecare avem predilecțiile și meseriile noastre, că nu toți avem aceeași capacitate de a gândi și de a lucra, dar Dumnezeu respectă această varietate pentru a ne cuprinde pe toți în dragostea Sa nemărginită. Nu avem nici o scuză că n-am primit de la Dumnezeu darurile necesare, dacă nu le-am înmulțit așa cum trebuie și în loc să ne asemănăm celor doi care au dublat darurile primite, ne asemănăm cu al treilea. Rămânem datori când nu am lucrat ceea ce am primit ca dar de la Dumnezeu”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu. Cuvintele de mulțumire ale preotului paroh Cosmin Drugan, distins cu rangul de sachelar, au încheiat sărbătoarea de la Armeni.

Comentarii Facebook


Știri recente