Sfințirea bisericii parohiale din Gurbănești – Călărași

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a fost prezent duminică, 31 august 2014, în mijlocul credincioșilor din localitatea Gurbănești, unde a sfințit biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Programul liturgic a început cu slujba de sfințire a lucrărilor exterioare ale bisericii. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, urmat de sfințirea picturii bisericii și a catapetesmei, informează sf-esc.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre pericopa evanghelică cu tânărul bogat care dorea desăvârșirea, despre îndemnul Mântuitorului de urmare a poruncilor Decalogului, despre robia la care omul este supus din iubirea față de cele materiale, despre libertatea și desăvârșirea pe care le aflăm urmându-L pe Mântuitorul Iisus Hristos „Calea, Adevărul și Viața”.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a acordat rangul de iconom stavrofor părintelui Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, rangul de sachelar preotului paroh Iulian Dobre și Medalia aniversară a Episcopiei domnului primar Sandu Manea.

După Sfânta Liturghie s-a sfințit Clopotnița, care este parte a lucrărilor de restaurare desfășurate în curtea bisericii din Gurbănești.

La acest moment toți credincioșii, copii, tineri, vârstnici, femei și bărbați au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente